icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Open Cloud Partner
Nieuws 07/07/2022

“Mijn wens is dat experts zo tevreden zijn, dat ze ambassadeurs worden”

OpenCloudpartner

Wybe van Wijngaarden is Business Manager van onze nieuwe startup Open Cloud Partner. In zijn rol houdt hij zich bezig met het bouwen van een team, mooie opdrachten zoeken, en een fijne werkomgeving creëren. Wybe vertelt over Open Cloud Partner, en zijn rol als Business Manager.

Vorig jaar begon Wybe als Business Manager van Open Cloud Partner. “The Human Network wilde graag een bedrijf in de Open Source wereld. Na een paar gesprekken had ik zo’n goed gevoel bij The Human Network dat er geen twijfel meer was. Ik heb besloten er vol voor te gaan, en dit is het resultaat!”

Vrijheid, verantwoordelijkheid en midlancen

Wybe is trots op zijn startup Open Cloud Partner: “Ik kan echt mijn eigen organisatie opbouwen en vormgeven. Dat is heel bijzonder, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Ik ga graag de uitdaging aan, met alles wat daarbij komt kijken.”

Wybe heeft lang in vaste dienst gewerkt, maar heeft ook ervaring als zzp’er. Hij weet dus goed wat de voordelen zijn van vaste dienst, zzp’en, en nu ook midlancen. Hierdoor kan hij de voordelen van het midlancen goed bespreken met zijn consultants. “Als midlancer heb je veel vrijheid. Je kiest bijvoorbeeld zelf of en wanneer je vakantiedagen opneemt, en je hebt veel inspraak op de inhoud en het tarief van je opdracht. Tegelijkertijd verdien je een veel hoger salaris dan wanneer je in vast dienstverband bent. Als midlancer is het daarnaast veel makkelijker en rustiger werken dan wanneer je zelf als zzp’er werkt, want je hoeft je niet bezig te houden met randzaken zoals administratie en acquisitie. Vanuit die situatie kun je dan ook echt voor je werk en ontwikkeling gaan.”

Als midlancer profiteer je dubbel van je eigen ontwikkeling. Hoe meer jij je ontwikkelt, hoe meer je dit terugziet in het salaris
Wybe van Wijngaarden / Open Cloud Partner

Verantwoordelijkheid voelen en impact maken

Als Business Manager ben je er voor je consultants. Maar voor Wybe gaat het verder dan dat. “Ik voel echt die zorgrol voor mijn mensen. Zij gaan namelijk ook het avontuur aan met mij. Mijn wens is dat de consultants zo tevreden zijn dat ze onze eigen ambassadeurs worden. Ik heb een aantal consultants aangenomen die een high potential zijn. Dit betekent dat de praktische vaardigheden erg goed zijn, maar dat er nog veel ontwikkelingen mogelijk is op het theoretische gedeelte. Daarom zijn zij hard aan het werk om hun certificeringen te halen. En dat werkt twee kanten op: Alle ontwikkelingen en opleiding die de consultants volgen maken jou als midlancer beter. Als midlancer profiteer je dubbel van je eigen ontwikkeling. Hoe meer jij je ontwikkelt, hoe meer je dit terugziet in het salaris, want van elke euro die het tarief omhoog gaat is 70 cent voor de midlancer.”

Doorgroeien en een mooie organisatie opbouwen

Wybe heeft mooie doelen voor ogen voor Open Cloud Partner. En dan hebben we het niet alleen over meetbare doelen op papier, maar ook over de manier waarop Wybe hoopt dat zijn consultants bij Open Cloud Partner erin staan. “​​Ik wil graag echt goed doorgroeien en een mooie organisatie opbouwen, met een goede basis met vertrouwelingen, die familiar met elkaar omgaan. De consultants van Open Cloud Partner wil ik niet alleen binden door goede financiele voorwaarden, maar ook ze de vrijheid te geven om zelf te bepalen hoe ze hun rol in de organisatie invullen. En juist als midlancer is hier ruimte voor. Mensen kunnen dan namelijk zélf aangeven waar hun behoeftes liggen.”

Wil je meer weten over Open Cloud Partner, midlancen, of andere bedrijven van The Human Network. Neem contact met ons op!

overzicht nieuws
open cloud
Wybe van Wijngaarden /
Business Manager

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Neem contact op!